radyobir
radyobir

Fotograflarla başı dertte

İnternete Amerikalı ünlülerin samimi fotoğrafları düştü. İnquisitr'in yayınladığı habere göre, hackerler aktris Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, foto model Kate Upton ve diğer birçok ünlünün fotoğraflarını ele geçirdiler.

01 Eylül 2014 12:22 | Güncelleme :01 Eylül 2014 20:35 | Kategori: Magazin

Müstehcen fotoğraflar dahil bir sürü fotoğraf 31 Ağustos akşamı geç saatlerde internete konuldu. Fotoğrafların internete düşmesinden hemen sonra bu durum kullanıcılar arasında sansasyona neden oldu. Bunlar önce 4chan, daha sonra ise Reddit’e konuldu. Şu an bu internet sitelerinde itibardan düşürücü materyallere yönelik direk olarak link yer almazken, ancak kullanıcılar o fotoğrafları kendileri yaymayı başardılar. Bunlardan biri hackerlerin "bulut” adı verilen iCloud adlı servisi ele geçirerek fotoğrafları oradan çaldıklarını öne sürdü.
Diğer taraftan haberi yayınlayan yayın grubu Amerikan yönetiminin önce çalan, daha sonra ise ünlü kişilerin özel fotoğraflarını yayan hackerlere karşı aktif bir şekilde mücadele yürüttüğüne dikkat çekti.
Örneğin, FBI Kaliforniya’da savcıların gençler arasındaki güzellik yarışmasını (Miss Teen USA) kazanan Cassidy Wolf adlı kızı çıplak fotoğrafları ile şantaj yapmakla suçladığı James Abrahams’ı tutukladı. Polis Florida’da ise Scarlett Johansson ve Mila Kunis’in samimi fotoğraflarını yaymakla şüphelenen Cristopher Chaney’in peşine düştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI