radyobir
radyobir

Fransız Oscarları sahiplerini buldu

"Fransa'nın Oscar'ı" olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri, Paris'te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Abdurrahman Sisako'nun "Timbuktu" filmi, 7 dalda ödül alarak geceye damgasını vurdu.

21 Şubat 2015 09:45 | Kategori: Kültür & Sanat

Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Cesar Sinema Ödülleri töreninde Moritanyalı Abdurrahman Sisako'nunu çektiği ''Timbuktu / Kuşların Matemi" adlı film, ödülleri adeta sildi süpürdü.

Timbuktu, ''en iyi film'', ''en iyi yönetmen'', ''en iyi senaryo'', ''en iyi montaj'', ''en iyi ses'', ''en iyi görüntü'' ve ''en iyi müzik'' dallarında toplam 7 ödül aldı.

Fransa ve Moritanya ortak yapımı film, Mali'nin kuzeyinde ve silahlı gruplar tarafından işgal altında olan Timbuktu bölgesindeki dramı anlatıyor. Söz konusu yapıt, kazananın pazar günü belirleneceği Oscar'da ''en iyi yabancı film'' ödülüne de aday.

Törende, Kanadalı yönetmen Xavier Dola'ın çektiği ''Mommy'' filmi ise en iyi yabancı film ödülüne layık görüldü.

EN İYİ KADIN VE ERKEK OYUNCU

En iyi kadın oyuncu ödülünü Adèle Haenel, "Les Combattants" filmindeki performansıyla alırken, Pierre Niney en iyi erkek oyuncu ödülünü "Yves Saint Laurent" filminde gösterdiği performansla kazandı.

"Hippocrate" filminde gösterdiği performansla en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü Reda Kateb elde etti.
Kristen Stewart  ise en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında "Sils Maria" filminde gösterdiği performansla bu ödüle layık görüldü.

PENN'E ONUR ÖDÜLÜ

Amerikalı ünlü oyuncu Sean Penn'e ise bu yılki ''Cesar Onur Ödülü'' takdim edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI