radyobir
radyobir

Hakkari'de 8 şehit!..

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine saldırı oldu. 8 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. TSK, bir askerle irtibatın kesildiğini açıkladı. Cizre'deki saldırıda da 1 asker yaralandı

30 Temmuz 2016 09:06 | Güncelleme :30 Temmuz 2016 09:10 | Kategori: Terör

Hakkari- Çukurca karayolu üzerindeki Doğanlı bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere, PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi. 8 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. TSK, bir askerle irtibatın kesildiğini açıkladı.

Yol kontrolü yapan askerlere saldırı

Saat 19.00 sıralarında yol kontrolü yapan askerlere PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte, ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Çatışmanın ardından bölgeye karadan takviye birliklerlerla çok sayıda ambulans, havadan da kobra helikopterler sevk edildi.

Yaralı askerler, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Doğanlı ve Sine bölgelerinde çatışmaların yer yer devam ettiği belirtildi.

TSK: İrtibat kesilen bir asker aranıyor

Genelkurmay Başkanlığı, saldırıyla ilgili açıklama yaptı. İrtibat kesilen bir askerin de arandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"29 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.45 sularında, Hakkâri/Çukurca Taşbaşı köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Ayrıca, çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup, arama faaliyeti ve bölgede bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

35 PKK'lı öldürüldü

Hakkari Yüksekova'da bulunan Beybuta üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 27 PKK öldürüldü.Çukurca'daki operasyonda ise 8 PKK'lı öldürüldü.

Hakkari Yüksekova'daki Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan PKK'lılar keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 PKK'lıöldürüldü. Çukurca'daki çatışmalarda ise 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Cizre'de saldırı: 1 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar Tank Tabur Komutanlığı'na akşam saatlerinde bir grup PKK'lı, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Çatışmanın ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI