radyobir
radyobir

Hititler

Hazırlayan: Meltem Doğan Alparslan / Metin Alparslan Yapıkredi Kültür Sanat Yayıncılık

08 Mayıs 2019 08:16 | Kategori: Okudukça

Yakındoğu coğrafyası MÖ 2. binyılda Mısır, Babil, Assur gibi dönemin süper güçlerine ev sahipliği yapıyordu. Hitit devletinin kurucusu ve aynı zamanda devletin başkenti Hattuşa’ya da adını veren I. Hattu ili, Anadolu, Mezopotamya ve Nil Vadisi ’nde hüküm süren bu süper güçlerle giriştiği mücadele sonucu, Anadolu’da yeni bir gücün doğmasını sağlamıştır: Hitit Krallığı. Onun döneminde Hititler, sistemli biçimde devletleşme sürecini tamamlayarak sınırlarını genişletmişler ve Anadolu’yu MÖ 2. binyılın ekonomik ve kültürel cazibe merkezine dönüştürmüşlerdir. Bu dönüşümün altında Hititlerin askeri, siyasi, ticari ve hukuki enstrümanları etkin biçimde kullanmaları yatmaktadır.

Kitapta, devlet yapılarını yaklaşık 450 yıl sürdürerek insanlık kültür tarihine pek çok yenilik getiren Hititlerin tarihini, yasalarını, sanatını, mimarisini, ekonomisini, siyasi, dini ve sosyal yaşamını irdeleyen ve her biri alanında uzman araştırmacılar tarafından kaleme alınan 22 makale okuyucuya sunulmaktadır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI