radyobir
radyobir

İDOBALE'den Rossini'nin mutfağı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen konserde ünlü İtalyan Besteci Rossini'den eserler seslendiriliyor.

20 Eylül 2021 12:45 | Kategori: Opera ve Bale

Gioachino Rossini (1792–1868); 19. yüzyılın ilk yarısının en önemli İtalyan bestecisi olarak, İtalyan operasına egemen olan besteci…Hayatının ilk yarısında şaşırtıcı derecede üretken olan Rossini, 40’a yakın opera bestelemiştir. Bunların birçoğu, dünyadaki modern opera topluluklarının repertuarlarının vazgeçilmez eserleri haline gelmiştir. Operaların yanı sıra kutsal müzik, oda müziği, enstrümantal müzikler ve piyano parçaları yazmıştır.

38 yaşına geldiğinde ikinci tutkusu olan "yemek” hayatının büyük oranda bir parçası haline geldi. Artık besteciliğinin yanında gurmelik de hayatının geri kalan 40 yılında var olacaktı. Bestecinin hayat felsefesi artık müzik ve yemek üzerine kuruluydu.

İDOB’un konser programında ise bestecinin; "İtalya'da Bir Türk”, "Guillaume Tell”, "Sevil Berberi”, "II. Mehmet”, "Reims'e Seyahat” adlı operalarından aryalar yer alıyor.

Konserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri; Soprano Nazlı Deniz Süren, Mezzosoprano Ayçin Sürücüer, Tenor Ufuk Toker, Bariton Murat Güney, Bas Umut Tingür, piyanist Fügen Yiğitgil eşliğinde eserleri seslendirecekler.

"Rossini’nin Mutfağı”; 21 Eylül Salı ve 22 Eylül Çarşamba günleri saat:20.00’de Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde…

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI