radyobir
radyobir

İki Kore arasında bir ilk!..

Kore yarımadasında Güney Kore'nin ev sahipliği yaptığı PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları sayesinde artan temaslarda bir diğer zirve noktası yaşandı.

05 Mart 2018 14:16 | Kategori: Dünya

Reuters ajansının aktardığına göre 2 günlük resmi ziyaret için Kuzey Kore’ye giden 10 kişilik Güney Koreli heyet, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüştü. Böylece bu 10 kişi, Kim ile görüşen ilk Güney Koreli yetkililer olarak tarihe geçti.


Güney Kore Devlet Başkanlığı konutu Mavi Saray’dan yapılan açıklama göre Ulusal Güvenlik Ofisi’nin başındaki Chung Eui-yong’un başkanlık ettiği heyet bugün erken saatlerde Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a vardı ve Kim ile çalışma yemeğine katıldı.

Kim, Olimpiyat Oyunları'nın açılışı için Güney Kore'ye kardeşi Kim Yo-jong'u göndermişti. Yo-jong o güne dek Güney Kore'ye giden en üst düzey Kuzey Koreli isim olmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI