radyobir
radyobir

IŞİD'lilerin Ülkelerine İadesine Başlandı

Türkiye'yle Amerika arasında varılan mutabakat neticesinde Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na başlamasıyla birlikte harekat bölgesinde tutulan IŞİD militanları ve ailelerine dair sorumluluğu da almıştı.

11 Kasım 2019 10:49 | Kategori: Dış Politika

Bunun ardından Ankara, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun özellikle sık sık dile getirdiği açıklamalarıyla bu kişileri vatandaşı oldukları ülkelerine iade edeceklerini dile getirdi.

Bugün yansıyan haberler Türkiye’nin IŞİD üyesi militanları vatandaşı oldukları ülkere göndermeye başladığı şeklinde.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, IŞİD üyesi bir Amerikalı ülkesine gönderildi. Danimarka vatandaşı bir IŞİD üyesi de gün içerisinde ülkesine gönderilecek. Ayrıca Almanya vatandaşı 7 IŞİD üyesinin de 14 Kasım tarihinde ülkelerine gönderilmek üzere işlemlerine başlandığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin elinde 1201 IŞİD üyesinin olduğunu 287 IŞİD üyesinin de Suriye’de yakalandığını açıklamıştı.

Özellikle bazı Avrupa ülkelerinin bu kişileri geri almamak adına vatandaşlıktan çıkarma işlemlerine başladıkları biliniyor. Amerika Başkanı Donald Trump da yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerini bu kişileri geri almadıkları için eleştirmişti. Ancak Amerika mutabakat çerçevesinde bu kişileri son olarak Türkiye’ye bırakmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI