radyobir
radyobir

İsviçre büyük elektrik kesintilerine hazırlanıyor

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, elektrik kesintileriyle geçeceği tahmin edilen bir kış mevsimine hazırlanıyor. Ülkedeki enerji firmaları ise tesislerdeki çalışmaların gece ve hafta sonları da sürdürülmesi çağrısında bulundu.

31 Ağustos 2022 08:08 | Güncelleme :31 Ağustos 2022 08:26 | Kategori: Avrupa

Alpler'e yayılmış yüzlerce hidroelektrik santrali ile İsviçre, yaz aylarında gereğinden fazla elektrik üretiyor. Ancak dağlarla çevrili olan ülke, soğuklar başladığında enerji ithalatına yönelmek zorunda.

Rusya'nın Avrupa'nın çoğuna gaz dağıtımını kesmesi ve Batı'nın yaptırımlarıyla körüklenen enerji krizinin eşiğinde ülkede ciddi elektrik kesintileri tehdidi baş gösteriyor.

Diğer Avrupa ülkeleri de sıkıntıyı hissederken, kendi gaz depolama tesislerine sahip olmayan İsviçre'de durum özellikle tehlikeli.

Ülkedeki enerji stoku genellikle Avrupa Birliği'nden, özellikle Almanya'dan gelen gazdan elde edilen elektriğin ithalatına bağlı. Ancak birlik, kendi güç kaynağı konusunda temkinli olduğundan, üye olmayan İsviçre pastadan kendine yetecek payı alamayabilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI