radyobir
radyobir

Japon turistlere paraları iade edildi

Atatürk Havalimanı'ndan Sultanahmet'e havalimanında faaliyet gösteren bir acente tarafından 1550 TL'ye götürülen iki Japon turiste paraları iade edildi.

30 Nisan 2018 08:45 | Kategori: Ekonomi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Japon turistleri kaldıkları otelde ziyaret etti. 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da iki Japon turist Reiko Eguchi ve Michiko Fukuzumi’ye bir mektup yazdı. Mektupta yaşanan olaydan duyulan üzüntü dile getirildi. TÜRSAB yetkilileri, "Bu tip olayların yaşanmaması adına denetimleri sıklaştırdık. Turistleri mağdur eden ve ülke imajımızı zedeleyen acenteleri disiplin kuruluna sevk edeceğiz” dedi.

Daha önce Japon turistlerin Türkiye’deki masraflarının TÜRSAB tarafından karşılanacağı açıklanmış, havalimanından Sultanhamet’e transferi sağlayan firma hakkında soruşturma açıldığı ifade edilmişti. Turistlerden 1550 TL’lik transfer ücreti alan şirket de turistlere aldıkları parayı geri ödedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI