radyobir
radyobir

Kartal final aşkına

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Playoff yarı final serisi 2. maçında Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes'i D.J. Strawberry'nin bitime 3 saniye kala bulduğu basketle 74-72 mağlup etti ve seride durumu 2-0'a getirdi.

02 Haziran 2017 07:06 | Kategori:

Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmaya D.J. Strawberry ile iyi bi başlangıç yapsa da, buna karşılık Jayson Granger ile etkili olmayı başaran Anadolu Efes, ilk çeyreği 18-17 önde tamamladı. Lacivert beyazlılar, kinci çeyreğin başında farkı 6 sayıya çıkardı. Ancak Kara Kartallar, 10-0'lık bir seriyle öne geçti ve devre arasına 37-31'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte her iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlansa da, son dakikaları Vladimir Stimac ile iyi değerlendiren Beşiktaş Sompo Japan, son çeyreğe 54-51 önde girdi. Karşılaşmanın son 10 dakikası heyecan dolu anlara sahne oldu. Siyaj beyazlılar, farkı çift hanelere çıkarmasına karşı 10-0'lık bir seri bulan Anadolu Efes, skoru dengeledi. Son dakikaya 70-70'lik eşitlikle girilirken, fırsatları iyi değerlendiren Beşiktaş Sompo Japan oldu. Siyah beyazlılar, D.J. Strawberry'nin bitime 3 saniye kala bulduğu basketle karşılaşmayı 74-72 kazandı.

Beşiktaş Sompo Japan'de Michael Thompson, 20 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. D.J. Strawberry, 18 sayıyla galibiyette kritik rol oynarken,  Vladimir Stimac 10 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Maçın en skorer ismi olan Jayson Granger'ın, 22 sayıyla mücadele etmesi, Anadolu Efes'in galibiyeti için yeterli olmadı.

Serinin 3. maçı Cumartesi günü Abdi İpekçi Arena'da oynanacak. Beşiktaş Sompo Japan, bu maçı kazanması takdirde adını finale yazdıracak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI