radyobir
radyobir

Kartal finale uçtu

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Playoff serisi yarı final 4. maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Anadolu Efes'i 91-65 yenerek seriyi 3-1 kazandı ve finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

06 Haziran 2017 22:47 | Kategori:

Anadolu Efes, karşılaşmaya Derrcik Brown'ın sayısıyla başlasa da, Beşiktaş Sompo Japan kısa bir süre içinde skorda üstünlüğü ele geçirdi. İlk çeyreğin bitimine 2 buçuk dakika kala, Beşiktaşlı yöneticiler ile Anadolu Efes izleyicileri arasında bir gerginlik yaşandı. Kalan sürede farkı çift hanelere çıkaran Siyah beyazlılar, ikinci çeyreğe 26-16 üstünlükle girdi. Efes savunmasını etkisiz hale getiren Beşiktaş Sompo Japan, hücumda istediği sayıları üretti ve Michael Roll'ün son saniyede kaydettiği 3 sayılık basketle devre arasına 52-33 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte farkı 20 sayının üzerine çıkaran Siyah beyazlılar, son çeyreğe 70-42 önde girdi. Maçın başından itibaren kontrolü ele geçirip rahat bir oyun çıkaran Beşiktaş Sompo Japan, karşılaşmayı 91-65 kazandı.

5 yıl sonra yeniden finale kalma başarısı gösteren Beşiktaş Sompo Japan'de maçın en skorer ismi olan Michael Roll 22 sayıyla oynarken, Vladimir Stimac 18 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Anadolu Efes'te Thomas Heurtel, 15 sayı ve 5 asistle maçı tamamladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI