radyobir
radyobir

Keskin nişancılar Afrin'de

TSK tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında keskin nişancılar da Afrin hattında operasyona destek veriyor.

16 Şubat 2018 13:05 | Güncelleme :16 Şubat 2018 13:24 | Kategori: TSK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu'nun desteğiyle 20 Ocak'tan bu yana Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda keskin nişancıların da birliklere ateş gücü sağladığı belirtildi.

Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle hareket eden keskin nişancılar, üs noktaları ile geçiş güzergahlarında oluşturdukları gizlenme alanlarında görev yaparak, bölgeyi 24 saat gözetim altında tutuyor.



TSK'nın Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak'tan bu yana sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.



Arazide gizlenmelerine yardımcı olan özel kıyafetleri ile dal parçaları, ot, toprak ve kayalardan kendilerine mevzi oluşturan keskin nişancılar, her türlü hava şartında atış yapabilme kabiliyetine sahip gece görüş dürbünlü silahlarıyla ateş desteği sağlıyor.



Keskin nişancılar, alan güvenliğini sağlamanın dışında gözetleme yapmak isteyenleri de izliyor.



Gizlendikleri mevzilerde yer yer 48 saat hareketsiz bekleyen keskin nişancılar, teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor.



Birliklerin meskun mahal harekatlarına da destek veren keskin nişancılar, bugüne kadar çok sayıda harekata katılarak birliklerin can güvenliğinin sağlanmasında önemli katkıda bulundu.















Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI