radyobir
radyobir

Kimyasal silahta provokasyon iddiası!..

Suriyeli insan hakları aktivisti Ammar Jamal, Beyaz Miğferler'in İdlib'de hazırladıkları kimyasal saldırı mizanseninde Suriye hükümetiyle uzlaşmayı kabul eden militanların esir tutulan aile fertlerini kullanmayı planladıklarını söyledi.

09 Eylül 2018 10:11 | Kategori: Dünya

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Jamal "Beyaz Miğferler İdlib'de kimyasal saldırı mizanseni hazırlıyor ve orada rejimle uzlaşmak istediklerini dile getirenlerin ailelerini kullanmayı planlıyor. Video çekecek cihazlar hazırlandıktan sonra uzlaşma yanlılarının esir tutulan aileleri Ariha yerleşiminin bulunduğu bölgeye getirilecek" diye konuştu.
Rusya Savunma Bakanlığı 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'yi yeniden vurmaya hazırlandığı konusunda uyarmıştı.



Özel bir İngiliz askeri şirket rehberliğinde eğitilen militanların İdlib'de olduğunu açıklayan Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, yine bir kimyasal saldırı provokasyonu üzerinden Suriye'nin suçlanacağının altını çizmişti.

Konaşenkov, özel bir İngiliz askeri şirketi olan Olive'in rehberliğinde, zehirli maddeleri kullanabilmek için eğitilen bir grup militanın da İdlib'e vardığını açıklamıştı: "Militanlar, Beyaz Miğferler'in kıyafetlerini giyip kimyasal saldırı kurbanlarını kurturma mizanseni yapmakla görevlendirildi."



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI