radyobir
radyobir

Kışın Soğuğunu Unutturacak Pasta Tarifleri

Lezzetli pastalar her mevsimde vazgeçilmezimizdir. Yaz sıcaklarında dondurmalı pastalar öne çıkarken kış aylarında ise sıcacık çikolatanın ve kremanın içimizi ısıttığı pastaları daha çok tercih ederiz.

18 Ekim 2017 12:37 | Kategori: Yaşam

Kışın soğuk günlerinde insanın içini ısıtacak pek çok tarif vardır. Sufle, çikolatalılava pastası ve muhteşem bir kış sebzesinin harika bir pastaya dönüşümünü anlatan ıspanaklı pasta tarifi ile soğuk günlerdeağırladığınız misafirlerinize sıcacık lezzetler sunabilirsiniz.

 

Çikolatalı Lava Pastası

 

Malzemeler

 

·Yarım su bardağı bitter çikolata

·2 yemek kaşığı tereyağı

·2 yumurta

·2 yemek kaşığı şeker

·2 yemek kaşığı un

·Bir tutam tuz

 

Yapılışı

 

İki kişilik bu tarif oldukça romantik bir kış akşamında sevgilinizle paylaşabileceğiniz lezzetlerden birisi. Kolaylığı ile dikkat çeken lezzeti ile insanı baştan çıkaran bu tarifi her zaman yapmak isteyeceksiniz. 2 adet sufle kasesini tereyağı ile yağladıktan sonra üzerine biraz şeker döküp beklemeye alın. Oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı şekeri çırpın. Bu karışıma yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra unu ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yarım su bardağı benmari usulü ile eritilmiş bitter çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyin. 220 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin ve eşsiz lezzetin tadını çıkarın.

 

 

Sufle

 

Lezzetli pastalar her zaman zor tariflere sahip olmak zorunda değildir. Sufle lezzetli ve pratikliği ile kolayca yapabileceğiniz tarifler arasında yer alır. Kışın soğuk günlerinde büyük bir bardak çay ya da kahve eşliğinde misafirlerinize sıcak sıcak sunabileceğiniz pastalararasında yer alan bu minik lezzet ile harikalar yaratabilirsiniz.

 

Malzemeler

 

·80 gram bitter çikolata

·3 yemek kaşığı tereyağı

·3 yumurta

·3 yemek kaşığı şeker

·3 yemek kaşığı un

·Bir tutam tuz

·1 paket vanilya

· Pudra şekeri


Yapılışı

 

Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü ile eritin. Yumurta ve toz şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışıma tereyağı ve çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyin. Unu ve vanilyayı bir elek yardımı ile eleyerek karışıma dökün. Tuzu da ilave ederek karıştırın. Bu karıştırma işlemini bir spatula ya da karşı yardımı ile yapmanız gerekir. Kesinlikle çırpmayın. Sufleyi pişireceğiniz fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın ve üzerine bir miktar un dökün. Sufle karışımını bu kaplara boşaltın ve 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Sufleleri fırında bekletmeyin ve fırından çıkardıktan 1 dakika sonra ters çevirerek tabaklara alın. Üzerine pudra şekeri döp sıcakken servis yapın.

 

Ispanaklı Pasta

 

Pastalar genellikle sağlıksız olduğu düşünülen ancak karşı konulamayan lezzetlerdir. Aslında doğru tarifi bulduğunuz zaman oldukça sağlıklı ve lezzetli pastalar yapabilirsiniz. Ispanaklı pasta tarifi de kış aylarının en sevilen sebzelerinden ıspanağı farklı bir şekilde hayatımıza getiren tarifler arasında yer alıyor.

 

Kek Malzemeleri

·300 gram Ispanak

· 1 çay bardağısıvı yağ

·3 yumurta

·1 su bardağı toz şeker

·2,5 su bardağı un

·150 ml süt

· 2 parça damla sakızı

·1 paket kabartma tozu

 

Krema Malzemeleri

·600 ml süt

·300 gr labne peyniri

·2,5 yemek kaşığı un

·1,5 yemek kaşığı buğday nişastası

·4 yemek kaşığı toz şeker

·1 adet limon kabuğu rendesi

·1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

 

Ispanağın yapraklarını güzelce ayıklayıp, sirkeli suda bekletin. Son durulama işleminden sonra suyunu süzün. Mutfak robotunda damla sakızı ve süt ile ıspanakları güzelce doğrayın. Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ispanak, süt ve damla sakızı karışımına sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eledikten sonra tüm malzemeleri bu kapta karıştırın. Yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz bir kalıba kek harcını boşaltın. 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Kek pişerken bir yandan kremasını hazırlamaya başlayın. Peynir hariç tüm krema malzemelerini bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırın. Kıvam alan karışımı ocaktan aldıktan sonra bir süre soğuması için bekleyin. Karışım soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip çırpın. Krema iyice karıştıran sonra soğuması için buzdolabına koyun. Pişen keki dinlendirdikten sonra bir ip yardımıyla ikiye bölün. Kekin arasına hazırladığınız kremayı güzelce sürün. Yaptığınız lezzetli pastayı buzdolabında iki saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI