radyobir
radyobir

Kitap kurdu basketbolcu!..

Fenerbahçe'nin ABD'li basketbolcusu Ekpe Udoh, performansının yanı sıra edebiyata olan ilgisiyle de öne çıkıyor. Udoh, Twitter'da oluşturduğu #Ekpesbookclub etiketinin altında takipçileriyle kitap tartışmaları yapıyor. Udoh, Türk edebiyatıyla da yakından ilgili.

23 Ocak 2017 05:10 | Kategori:

Ekpe Udoh’un kitap merakı 5 yıl önce Milwaukee’de oynarken başladı. Zor bir dönemden geçerken İncil’i okumaya karar verdi ve bir daha da elinden kitap bırakmadı.

Twitter’da #Ekpesbookclub (Ekpe’nin Kitap Kulübü) etiketinin altında  okuduğu kitapları takipçileriyle tartışıyor, onlardan tavsiye alıyor. Euroangel adında oluşturduğu blogda da deplasman için gittiği şehirlerde gezdiği tarihi yerleri video çekiyor ve tarihi yapılar hakkında bilgi veriyor. 

ABD’li basketbolcunun Türkiye’ye transfer olduktan sonra ilk okuduğu kitap ise Sabahattin Ali’den Kürk Mantolu Madonna.

Udoh "Twitter’da Türk takipçilerime sordum, herkes bunu tavsiye etti, ben de denemeye karar verdim ve gerçekten çok beğendim. Çok iyi kitap. Bir Türk yazardan ilk olarak ‘Kürk Mantolu Madonna’yı okudum. Sonra Twitter’da bu konuda harika tartışmalar yaptık çünkü Sabahattin Ali’nin çok fazla hayranı var. Ben kitaptan çok keyif aldım, kitabı benle birlikte okuyup tartışmaya katılanların da çok beğendiklerini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Udoh, Twitter’daki takipçileri arasında test yapıp kitaptaki karakterler hakkında da soru soruyor:

"Evet, örneğin "Maria, Raif’i ne zaman sevdi?” diye sordum ve doğru cevap veren 25 kişiye de kitabın İngilizce ve Türkçe baskısını hediye olarak gönderdim.”

Udoh, bu kez hayatta olan bir Türk yazarın kitabını okumak istiyor ve "Belki o da bizimle kitap tartışmasına katılır” diyor.

"Takipçilerimden öğrendiğime göre Türkiye’nin en önemli yazarları Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Oğuz Atay, Ahmet Hamdi Tanpınar, Orhan Kemal ve Sabahattin Ali. Bir de İlber Ortaylı’dan bahsettiler” diyen Fenerbahçeli basketbolcu tarih kitaplarını çok sevdiğini ve şu an ABD’deki siyahların tarihi üzerine yazılan ‘The Immortal Life of Henrietta Lacks’ (Henrietta Lacks’in Sonsuz Hayatı) okuduğunu ifade etti.

29 yaşındaki basketbolcu Twitter'dan son olarak Atatürk ile ilgili kitap tavsiyesi istedi ve aldığı kitapları yine sosyal medyadan paylaştı. 

Udoh’un en sevdiği kitap Paulo Coelho’dan Simyacı. Udoh, kitap okumanın performansına olumlu yansıdığı görüşünde.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI