radyobir
radyobir

Koruyucu Melekler yağma nöbetinde

ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolarda yaşanan yağmalama olaylarına karşı New York'ta "Koruyucu Melekler" (Guardian Angels) adında gönüllü bir grup mağazalar önünde nöbet tutmaya başladı.

04 Haziran 2020 08:33 | Kategori: Dünya

Koruyucu Melekler adlı örgüt ilk önce New York metrosunda görülmeye başlamış ve tecavüz, kap kaç gibi olayları engellemeyi hedeflemişti.

Fakat bu örgütün zamanla suç şebekesine dönüşmesi ve ırkçılarla işbirliği yapması üzerine halkın büyük tepkisini çekmiş ve güvenlik güçleri tarafından eylemleri engellenmişti.

Bu örgütün tekrar ortaya çıkıp mağazaların önünde nöbet tutmaya başlaması New York'ta geniş bir kitle tarafından  tepkiyle karşılandı. Vali Anthony Cuomo'nun bu konuda nasıl bir tavır takınacağı merakla bekleniyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI