radyobir
radyobir

"Lavrov'un yorumunu meşru teklif olarak görmüyoruz"

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Moskova'nın diyaloğa açık olduğu yönündeki yorumunu yapıcı ve meşru bir teklif olarak görmediklerini söyledi.

12 Ekim 2022 11:01 | Kategori: ABD

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un devlet televizyonuna verdiği bir söyleşi sırasında yaptığı bu yöndeki açıklamalar, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen günlük basın toplantısında gündeme geldi.

Sözcü Ned Price, "Rusya görüşme ve diyalog konusunda ciddiyse bunun ilk adımı Ukrayna’ya yönelik gaddar saldırısını durdurmak olur" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Bunu zalim savaşın sonlandığını görmek için gereken diyalog ve diplomasiye yönelik yapıcı, meşru bir teklif olarak görmüyoruz" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'nın Ukrayna savaşı konusunda Batılı ülkelerle görüşmeye açık olduğunu, ancak müzakere için henüz herhangi bir ciddi öneri almadığını söylemişti.

Devlet televizyonuna verdiği söyleşide Lavrov, Rusya’nın, Ukrayna savaşını sona erdirmenin yollarını konuşmak için Amerika ya da Türkiye'yle ilişki içine girmeye istekli olduğunu bildirmişti.

Sergey Lavrov, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında, yaklaşan G20 zirvesi sırasında bir görüşme yapması teklifini de geri çevirmeyeceğini, görüşme teklifi alınması durumunda bunun değerlendirileceğini belirtmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI