radyobir
radyobir

Mafya babaları toplandı!..

Polis ilk kez İtalyan mafya babalarının İsviçre'de yaptığı gizli toplantıyı kameraya aldı. Kameradaki görüntüler yeraltı dünyası hakkında ilk kez ilginç ipuçları veriyor.

28 Ağustos 2014 11:03 | Kategori: Dünya

İtalyan mafya babalarının İsviçre’de gizli toplantısı ve polisin bu toplantıyı gizlice görüntülemesi Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. Toplantıdaki görüntülerin hemen ardından İtalyan polisi yaptığı baskınlarda 16 mafya üyesini gözaltına aldı. İsviçre’de toplanan grubun Ndrangheta mafya grubu olduğu ve tüm Avrupa’da haraç, uyuşturucu, eroin, kokain ağına sahip olduğu belirtildi.

BABA NASİHATİ

İsviçre’nin Thurgau Kantonu’ndaki Frauenfeld kentinde bir restoranın salonunda toplanan mafya babalarının gizli çekilen görüntüleri, yeraltı dünyasının nasıl çalıştığı üzerine önemli ipuçları veriyor. Görüntülerde Antonio F. adlı mafya babası gruba yeni katılan genç mafya üyelerine şöyle diyor:
"Nasıl şövalyeler demir ve zincirle vaftiz olduysa, ben de burayı böyle vaftiz ediyorum. Bizim 1830 yılından beri geçerli olan kurallarımız var. Herkes bu kurallara uymak zorunda... Her yerde iş var. Haraç, uyuşturucu, eroin, kokain. Bunlar her yerde yapılacak işler. Ben eroini kendi ellerimle size vereceğim. Günde 10 kilo mu istiyorsunuz, 20 kilo mu. Ama size teslim ettikten sonra ben artık hiçbir şey bilmiyor olacağım.”
Mafya uzmanı Stephanie Ösch, İtalyan mafyası için İsviçre’nin önemli olduğu ve yılda 20 ile 30 milyar frank arasında parayı İsviçre’de akladıkları görüşünde.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI