radyobir
radyobir

Mahkeme kararıyla Manço soyadını aldı...

Şarkıcı Ahmet Işık, 1999 yılında vefat eden ünlü sanatçı Barış Manço'nun soy adını resmi olarak mahkeme kararı ile aldı.

01 Ağustos 2018 11:31 | Kategori: Magazin

Adını Işık Manço olarak değiştiren şarkıcı bunun nedenlerini basın mensupları ile paylaştı. Manço, "1998 yılında Adana’dan İstanbul’a ilk geldiğimde Moda’ya Barış ağabey’in yanına geldim. Bana sende bir ışık var bana da benziyorsun dedi. Ben de abi ben soyadımı Manço yapmak istiyorum ne dersin dediğim de bana sadece güldü. Şaka yapıyorum sandı. Ciddi olduğumu görünce başını salladı ve onayı orada aldım. Bir süre görüştükten sonra yaklaşık 10 sene sonra vefat etti. Ben sahnelere çıkmaya devam ettim. 4 albüm ve geçen gün bir single çıkarttım.” dedi.



Manço soyadı için ailesinden izin alıp alınmadığı sorulan Işık Manço, "Lale hanım ve Doğukan beye çok ulaşmaya çalıştım. Ama bir kaç kez dolandırıldım ve güvenim kalmadı aracı bulamadım ulaşamadım” cevabı verdi. 

Mahkeme kararı ile 1.5 yıl önce adını değiştiren Işık Manço, "Hiç bir ticari beklentim yok. Şu an zaten sahne alıyorum. İnsanlar sık sık Barış Manço ağabey ile akrabalığınız var mı hem benziyorsunuz hem tarzınız aynı diye soruyor. Ben yok diyorum ama ona kalpten bağlıyım çok seviyorum” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI