radyobir
radyobir

'MDT 8.sezonunu Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde açıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyasindeki MDT İstanbul, 2017-2018 sezonunu Zorlu Drama sahnesinde "SEYAHATNAME 2" ile açıyor.

29 Eylül 2017 12:03 | Kategori: Kültür & Sanat

Beyhan Murphy'nin  koreografisini üstlendiği "SEYAHATNAME  2",   şimdiye kadar İspanya, Hollanda, Slovenya, Tayland, Cezayir, Bosna ve İsrail'de sahne aldı .

Zorlu Drama sahnesindeki temsil, 6 senedir İstanbul seyircisi ile buluşan Seyahatname 2'nin  sezondaki tek temsili olacak.

Evliya Çelebi’nin Seyahatname'sinden bölümleri, Elif Şafak’ın aşk, yaşam ve kimlik sorgulayıcı pasajları ile birleştiren eser; hayatın ortak bir yolculuk olduğu olgusundan yola çıkıyor. İnsanının içsel yolculuğundaki arayışlarını, Evliya Çelebi’nin bazen macera, bazen de tılsımla dolu seyahatleri ile özel bir kurgu tasarımıyla eş zamanlı işliyor.

Çağdaş Dans dilini tiyatro uslübu ile birleştiren koreografik anlatım; Mor ve Ötesi'nden Burak Güven’in deneysel rock tadı taşıyan müziği, Ayşegül Alev'in retro-urban kıyafetleri, Ozan Açıktan’ın video yapımı ile süsleniyor.



Seyahatname’de, dansçı seyyahlar 70 dakika hiç çıkmadan sahnede kalıyorlar.

Metinler canlı olarak dansçılar tarafından Türkçe okunurken ekranda İngilizce olarak yansıtılıyor. 

Gitmek başı sonu olmayan,menzili meçhul bir seyrüsefer;varmaksa güzergahı önceden çizilmiş, hedefi malum bir tırmanıştı. Gitmekte aslolan dere tepe taban tepip durmaksızın hareket ederek rüzgarı hissetmek;varmakta aslolan ise,o tepeye ulaştıktan sonra durup rüzgarı elde etmekti.

Tarihsel Metin: EVLİYA ÇELEBİ  - Çağdaş Metin: ELİF ŞAFAK / Kurgu ve Koreografi: BEYHAN MURPHY
Müzik: BURAK GÜVEN / Video: OZAN AÇIKTAN / Kostüm: AYŞEGÜL ALEV

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI