radyobir
radyobir

Minik ressamlar ödüllerini aldı...

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin, bu yıl 6. sını düzenlediği "Opera - Bale denince aklına ne geliyor" konulu, 7-11 yaş arası çocuklara yönelik olan resim yarışması'nın kazananları ödüllerini aldı.

25 Nisan 2018 10:58 | Güncelleme :25 Nisan 2018 11:05 | Kategori: Kültür & Sanat

Yarışmanın 1.si Beren Alya Dulgar (İzmir) , 2.si Nicole Altuniş (Mersin), 3.sü Sena Sarıalioğlu (Trabzon)  olurken , Ayşenur Fidan (Diyarbakır) ve İdil Yay (İstanbul) ise mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Yarışmada mansiyon ödülüne layık görülen Ayşenur Fidan'ın yarışmaya katılma öyküsü ise dikkat çekti.



Yarışmaya Diyarbakır'dan katılan Ayşenur, son katılım tarihine 1-2 gün kala yarışmadan haberdar oluyor ve büyük bir hevesle yarışmaya katılmak için resimlerini yapmaya başlıyor. 

Ayşenur, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi'nde bulunan Mehmet İçkale İlkokulu'nun öğrencisi. Bu okulda genel olarak kısıtlı imkanlara sahip velilerin çocukları öğrenim görüyor. Bu zor şartlarda, okulun  idarecileri ve öğretmenleri, çocukların sanata yönelik çalışmalar yapmalarına tam destek veriyorlar.



Mehmet İçkale İlkokulu Müdür Yardımcısı  Ayşegül Gökcan Demir ve Rehber Öğretmen Seda Erdoğan Eren'in kaleme aldıkları mektupta;

 "Ayşenur'un, hayatında hiç opera-bale izlememiş olduğu, tamamen hayal gücünü kullanarak resimleri yaptığı ve hatta resim malzemelerini bile bu yarışmaya katılabilmek için arkadaşından aldığı, yapmış olduğu  resimleri de,  Ayşenur'un gözündeki heyecanı söndürmemek adına gönderdikleri  " yazıyordu.  

Mansiyon ödülü aldığı belirlenen Ayşenur'un İstanbul'a geliş süreci de çok hızlı gelişti. 1-2 gün içinde uçak bileti için, sanatsever Reha Sezgin ve opera sanatçılarınca  yardımlar toplandı ve Ayşenur, sınıf öğretmeni Şadab Gürceyiz ile birlikte, ödül töreninin yapılacağı 22 Nisan Pazar günü İstanbul'a Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'ne geldi. 



Bu süreçte, ilkleri de yaşamış oldu. İlk defa uçağa binmesi, ilk defa İstanbul'a gelmesi ve ilk defa bir Opera Evi'nde bulunarak , İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin "Çocuklar Operada" adlı programını  izlemesi , Ayşenur'u çok heyecanlandırdı.

Temsil sonunda, operayı çok beğendiğini ve sanatın bir dalı ile ilgileneceğini söyleyen Ayşenur, belki de hayatının dönüm noktalarından birini yaşamış olmanın mutluluğu ile evine döndü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI