radyobir
radyobir

New York metrosunda bomba paniği

New York'un en işlek mahallelerinden aşağı Manhattan'da bir metro istasyonunda sabah saatlerinde iki şüpheli paket tespit edildi. Polis metro istasyonunu boşalttı.

16 Ağustos 2019 12:29 | Kategori: Dünya

Fulton Caddesi istasyonunda bulunan şüpheli paketlerin iki düdüklü tencere olduğu ortaya çıktı.

Şüpheli paketlere müdahale etmek için çok sayıda polis ve acil durum ekiplerine ait araç istasyona akın etti.

Polis düdüklü tencerelerin fotoğrafını sosyal medyada paylaştı ve bomba ekiplerinin kontrol ettiği tencerelerin temiz çıktığını bildirdi.

New York Polis Departmanı’nın Terörle Mücadele Ofisi’nden yapılan açıklamada polisin civardaki istasyonları da aradığını bildirdi.

New York Valisi Andrew Cuomo, "Şüpheye neden olan, bunların elektronik düzenekler ve muhtemel bombalar olması” dedi.

Vali Cuomo, "Korkutucu bir dünyada yaşıyoruz. Tüm bu durumlar ciddiye alınmalı çünkü Tanrı korusun bir gün gerçek bir düzenekle karşılaşabiliriz” diye konuştu.

Amerika’da polis düdüklü tencerelere karşı temkinli yaklaşıyor zira 2013’te iki Çeçen kardeş düdüklü tencereyle yaptıkları ev yapımı bomba düzeneğiyle Boston Maratonu'na saldırı düzenlemişti. Saldırıda üç kişi ölmüş, 200 kişi yaralanmıştı.

Fulton Caddesi metro istasyonu Dünya Ticaret Merkezi yakınında yer alıyor. Burası New York’un en işlek beşinci metro istasyonu. İstatistiklere göre istasyonu günde ortalama 93 bin yolcu kullanıyor. Yetkililer metrolarda gecikmeler olabileceği uyarısında bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI