radyobir
radyobir

NY valisi canlı yayında Covid 19 testi oldu

New York Valisi Andrew Cuomo günlük basın toplantısında Corona testi oldu.

18 Mayıs 2020 09:51 | Kategori: Dünya

Televizyonlardan canlı yayınlanan toplantı sırasında Cuomo’ya toplantının düzenlendiği salona gelen bir doktor tarafından Corona testi yapıldı.

Salgının ilk günlerinde test eksikliği nedeniyle belirti göstermeyenlere test olmamaları çağrısı yapan Cuomo, şimdilerdeyse New Yorklular’ın test olması gerektiğini belirtiyor.

Bu amaçla da Cuomo, halkı cesaretlendirmek ve ne kadar hızlı yapıldığını göstermek amacıyla basın toplantısında kendisi Corona testi yaptırdı.



New York eyaletinin Corona salgınıyla ilgili olarak hastaneye sevkler ve can kayıpları konusunda kötü durumda olmadığını kaydeden Andrew Cuomo, eyaletteki 5 bölgenin yeniden açılmakta olduğunu söyledi.

Cuomo’nun verdiği bilgiye göre 16 Mayıs’ta Corona nedeniyle eyalette 139 kişi hayatını kaybetti. 11 Mayıs’ta bu rakam 195 olmuştu.

Andrew Cuomo 17 Mayıs itibarıyla günde 40 bin test yapıldığını söyledi.

Virüsü izleme konusunda testin çok yardımcı olacağını vurgulayan Cuomo, testin daha önceden kontrol için kullandığını hatırlattı. New York Valisi test sürecini yürütecek kapasiteleri olduğunu söyledi.

New York, Amerika’da en fazla Corona vakasının olduğu eyalet. Eyalette bir ara hastaneye sevkler ve can kayıpları rekor düzeyde iken bu oran son dönemde oldukça azaldı. Eyalet şu sıralar vaka ve can kaybı sayısının en az arttığı bölgelerden biri.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI