radyobir
radyobir

ODTÜ'deki pankart olayında 3 gözaltı

ODTÜ'de pankart taşıyan öğrencilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında 3 öğrenci gözaltına alındı.

07 Temmuz 2018 09:52 | Kategori:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"ODTÜ’de yapılan mezuniyet töreni sırasında cumhurbaşkanına hakaret içeren pankartı taşıyan kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma başlatılmış ve üç kişi gözaltına alınmıştır."

SABAH, 'BUNUN HESABI SORULMALI' DİYE YAZMIŞTI

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Göktürk-2 uydusunun fırlatılması töreni sırasında, ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili 45 öğrenciye 10'ar ay hapis cezası verildi.
 

Pankart hakkında bir internet sitesinde "Bunun hesabı sorulmalı" başlığıyla bir haber yayınlanmıştı. Haberde söz konusu pankart da yayınlanmış ve özetle şu ifadeler yer almıştı:

"Skandalları bitmek bilmeyen ODTÜ'de bugün yine bir rezalet yaşandı. Sözde mezuniyet törenini siyasal şova çeviren 'öğrenciler', Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı akıl almaz hakaretler içeren pankartlar taşıdılar.

Görüntüler sosyal medyanın gündemini sarsarken skandal pankartlara karşı tepki yağdıran vatandaşlar 'bu rezilliğe kim göz yumduysa hesabı sorulsun' yorumları yaparak, siyasal şova dönen bu sözde mezuniyet töreni ve hakaret skandallarının failleri hakkında gereğinin yapılmasını istediler."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI