radyobir
radyobir

Organlarıyla dört kişiye umut oldu

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen evli ve iki çocuk annesi 27 yaşındaki Semra Demireğen'in bağışlanan kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, dört hastaya nakledilecek

09 Mart 2014 18:27 | Kategori: Sağlık

Ordu'da beyin ölümü gerçekleşen evli ve iki çocuk annesi 27 yaşındaki Semra Demireğen'in bağışlanan kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, dört hastaya nakledilecek.

Beynindeki tümör nedeniyle yaklaşık iki aydır Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Demireğen'in beyin ölümü gerçekleşti. Doktorların görüştüğü acılı aile, organların bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine Erzurum ve Ankara'dan gelen uzman ekipler, Demireğen'in böbrekleri, karaciğeri ve kalbini operasyonla aldı.

Organlar, dört hastaya nakledilmek üzere Erzurum ve Ankara'ya götürüldü.

"Hep organ bağışı yapmak isterdi"


Demireğen'in eşi Ergin Demireğen, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin sağlığında her zaman organ bağışı yapma konusunda istekli olduğunu söyledi.

Zor ama doğru bir karar verdiklerini ifade eden Demireğen, şöyle konuştu:

"Çok zor bir durum ama biz 14 aydır çaresizliği yaşıyoruz, her dakika aynı acıyı hissettik. Onun için istedik ki başka insanlar mutlu olsun. En azından birilerine ışık olalım. Eşim de zaten sağlığında hep organ bağışı yapmak istemişti. Allah ona organ bağışını nasip etti. Herkese de nasip olmuyor organ bağışı yapmak. Ne yapalım, her şey nasip kısmetmiş."

Hastane Organ ve Doku Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan ise organ bağışında bulunan Demireğen ailesine teşekkür etti.

Bağış vesilesiyle dört hastaya hayat vereceklerini vurgulayan Yücesan, "Ekiplerimizin başarılı operasyonları ile hastamızdan alınan organlardan kalp Ankara'da, iki böbrek ve karaciğer ise Erzurum'da dört hastaya hayat verecek. Böylelikle inşallah dört insanımıza ışık olacağız. Semra Demireğen kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI