radyobir
radyobir

Orly saldırganı: "Allah için ölmeye geldim!.."

Fransa'daki Orly Havalimanı'nda gerçekleşen ve saldırganla birlikte 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin Paris Savcısı Francois Molins açıklamalarda bulundu.

19 Mart 2017 08:55 | Kategori: Dünya

Paris Savcısı Molins, saldırganın havalimanında bir kadın askerin başına silahını dayayarak diğer polislere, "Silahlarınızı indirin. Allah için ölmek amacıyla burdayım. Her halükarda mutlaka ölenler olacak" dediğini açıkladı. Saldırganın kimliğini Ziyed bin Belgacem olarak aktaran savcı, Belgacem'in diğer polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, olaya ilişkin ise 3 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi.

"CEZAEVİNDE RADİKALLEŞTİ"

Savcının bu akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, saldırganın ayrıca gasp ve uyuşturucu sicilinin olduğu, cezaevinde bulunduğu sırada radikalleştiği kaydedildi.

Bugün gerçekleşen olaya dair Fransız yetkililer, Fransa vatandaşı Ziyed bin Belgacem isimli saldırganın havalimanında vurulduktan sonra üzerinde Kuran bulunduğunu açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI