radyobir
radyobir

Polonya, Belarus sınırındaki olağanüstü hali uzattı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, sığınmacı krizi nedeniyle Belarus sınırında ilan edilen olağanüstü halin 60 gün daha uzatılmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

30 Eylül 2021 08:00 | Kategori: Avrupa

Polonya Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Duda'nın sığınmacı krizi nedeniyle ülkenin Belarus sınırında ilan edilen olağanüstü halin 60 gün daha uzatılmasını öngören kararnameyi imzalayarak parlamentoya gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, ülkenin Podlaskie ve Lublin voyvodalıklarının bazı bölgelerini kapsayan kararın, anayasanın 230. maddesinin 2. fıkrası uyarınca alındığı kaydedildi.

Duda, imzaladığı kararnameyi, onaylaması talebiyle parlamento başkanına gönderdi.

Son haftalarda Afganistan'daki kaosun ardından çok sayıda sığınmacı, Belarus üzerinden Letonya, Litvanya ve Polonya'ya geçmeye çalışarak krize neden olmuştu.

Sığınmacı akınıyla karşı karşıya kalan Baltık ülkeleri, Minsk'i, kapsamlı yaptırımlara misilleme olarak AB'yi istikrarsızlaştırmak için yasadışı göçün önünü açmakla suçlamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI