radyobir
radyobir

Putin'den Rus Silahlı Kuvvetleri'ni büyütme adımı

Rusya'nın Ukrayna işgali yedinci ayına girerken Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Rus silahlı kuvvetlerinin sayısını 1 milyon 900 binden 2 milyon 40 bine çıkarılmasını öngören bir karara imza attı.

26 Ağustos 2022 08:00 | Kategori: Avrupa

Rusya, Ukrayna'daki savaşın ilk haftalarından bu yana verdiği kayıpların sayısına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. O dönemde Rusya, bin 351 askerinin öldüğünü bildirmişti.

Batılı ülkelerin tahminlerine göre bu sayı, en az 10 kat daha fazla olabilir. Ukrayna ise 24 Şubat'ta Rusya'nın işgaliyle başlayan savaşta en az 45 bin Rus askerinin öldürüldüğü ya da yaralandığını bildiriyor.

Ukrayna da savaşta ölen askerlerinin sayısını açıklamakta isteksiz. Ancak Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Pazartesi günkü açıklamasında, yaklaşık 9 bin askeri personelin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Putin'in imzaladığı kararname uyarınca Rus muharip güçlerin sayısı 137 bin arttırılarak 1 milyon 150 bine çıkarılacak.

Rusya Cumhurbaşkanı, Rus ordusundaki asker sayısına ilişkin son düzenlemeyi 2017 yılı Kasım ayında yapmıştı. O dönemde muharip güçlerin sayısı 1 milyon 10 bindi. Muharip olmayan güçlerle beraber toplam askeri personel sayısı 1 milyon 900 bin olarak kayda geçmişti.

Putin'in imzaladığı kararname, asker sayısının nasıl arttırılacağına ilişkin ayrıntı içermedi, ancak hükümete, bunun için bütçe ayrılması talimatı verildi.

Uluslararası Stratejik Çalışmalar Enstitüsü'nün yıllık raporuna göre Rusya, bu yılın başında 900 bin muvazzaf askere sahipti. Rusya ayrıca son beş yılda orduda görev yapmış olan 2 milyon yedek askere sahip.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI