radyobir
radyobir

Riekerink'e veryansın!..

Spor Toto Süper Lig'de 8. haftanın en önemli maçında Galatasaray, kendi evinde Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu. Bu skorun ardından Galatasaray'da bu sezon bir ilk yaşandı. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Jan Olde Riekerink, ilk kez bu kadar ağır biçimde eleştirildi. Maçı yorumlayan bütün spor yazarları Galatasaray'ın kaybetmesinde Riekerink'in büyük hataları olduğu görüşünde birleşti.

23 Ekim 2016 08:54 | Kategori:

HAKAN ÜNSAL (HÜRRİYET)

Riekerink'e sorular... Cavanda’nın kötü oynadığı ve bek desteğinin ciddi ihtiyaç olduğu maçta Sabri girmez mi? Hızlı oyun ihtiyacı varken Yasin direkt maça başlamaz mı? Hadi başlamadın, sahada yokları oynayan Poldi’nin yerine oyuna girmesi gerekmez mi? Maçın son bölümünde kazanılacak faulleri en iyi kullanan adam Selçuk çıkar mı? Kendi sahasında oynayan rakibe karşı, Eren’e ceza alanına orta yapmak gerekmez mi?

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Tolga çok kısa sürede Süper Lig’in hem en çok top kazanan, hem de en çok pas atan oyuncusu olunca takımının ana oyun istasyonuna dönüştü haliyle. Ama Tolga’ya oynama kolaycılığı Galatasaray’a bir de handikap getirdi: Rakip takım Tolga’ya baskı yaparsa, Galatasaray hücumda sıradanlaşıyor. Bu sezon Tolga’ya ilk baskıyı Antalyalılar yaptı, Yekta çıkana kadar çok da etkili oldular. Dün de başta Okay, zaman zaman da Mehmet Ekici’nin yaptığı etkili baskı, Galatasaray’ın Tolga üstünden kurduğu oyunu baltaladı kesinlikle.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Riekerink kağıt üzerinde CV açısından en iyi takımını sahaya sürdü. Podolski, Sneijder, Bruma üçlüsü hücum gücü açısından kağıt üzerinde son derece parlak bir ekip. Fakat bu üçlünün top rakipteyken yaratabileceği sıkıntı çok hesap edilmiş gibi değildi. Trabzonspor’un 4-5-1 diyebileceğimiz dizilişinin belli sorunları var. Topu çok çabuk geri kazanıyorlar. Çünkü ikili mücadale becerileri ve yayılışları üst düzeyde. Onların temel sorunu topu ayaktan çıkarma süresinin uzunluğu. Yani topu çabuk geri kazanıyorlar ancak topu nasıl hızlı kullanacaklarını bilemedikleri için akın kuramıyorlar ve çok yoruluyorlar.

LEVENT TÜZEMEN (SABAH)

Galatasaray, golü yedikten sonra Riekerink oyuna müdahale edemediği için toparlanamadı. Futbolda, "Kazanan takım bozulmaz" derler, bari Hollandalı hoca Gençlerbirliği maçını kazanan kadroyu sahaya sürseydi. Riekerink'in yanlış tercihleri Galatasaray'a yenilgi olarak yansıdı. Özellikle Selçuk'un çıkıp De Jong'un girmesi bence "Maç başı para alsın" gibiydi. Oysa Sneijder sonrası Selçuk, Galatasaray'ı öne taşıyor ve etkili paslar kullanıyordu. De Jong ise "El freni" oldu.

TAYFUN BAYINDIR (MİLLİYET)

Geçtiğimiz hafta iki takım da önemli sinyaller vermişti... Galatasaray, kazanmasına rağmen göbekte ciddi sorunlar yaşamış... Trabzonspor ise evinde berabere kalmasına karşın sezonun toplamından fazla gol pozisyonuna girerek hayata döndüğünün işaretlerini vermişti... İşte bu işaretlerin devamı dün iki tarafta da artarak sürünce kazanan Trabzonspor oldu... Ersun Yanal, nasıl Galatasaray’ı çok iyi etüd etmiş ise Jan Olde Riekerink aksine dersini hiç çalışmamış göründü... Hollandalı’nın planlarının tutmaması rakibi ciddiye almamanın ötesinde Selçuk-Sneijder-Tolga Ciğerci üçlüsünün kötü performanslarının da etkisi vardı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI