radyobir
radyobir

Riekerink'in yardımcısı kim oldu?..

Fatih Terim transferinin gerçekleşmemesi üzerine teknik direktörlük görevi için Jan Olde Riekerink ile devam etme kararı alan Galatasaray'da, Hollandalı çalıştırıcının yardımcıları büyük ölçüde belirlendi.

23 Haziran 2016 14:47 | Güncelleme :26 Haziran 2016 23:12 | Kategori:

Bir süredir Riekerink ile bu konuda görüşmeler yürüten sarı kırmızılı yöneticiler üç isim üzerinde anlaşma sağladı.

Bu isimlerin ilki Orhan Atik. Geçtiğimiz sezon kısa bir süre takımın teknik direktörlüğünü yapan Atik, teknik kadrodaki yerini koruyor.

Kaleci antrenörlüğü için yine Claudio Taffarel'de karar kılındı. Sözleşmesi sona eren Brezilyalı futbol adamına yeni bir teklif sunan sarı kırmızılılar, prensipte anlaşma sağladı. Taraflar önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek görüşmeleri sonuçlandıracak.

Galatasaray'ın yeni teknik heyetinin sürpriz ismi ise Ayhan Akman oldu. 2001-12 yılları arasında sarı kırmızılı takımın formasını giyen Akman, yeni sezonda Riekerink'in yardımcılığını yapacak.

İngilizce bilen Ayhan Akman'ın oğulları Hamza ve Efe de Galatasaray'ın alt yapısında futbol oynuyor. Futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray A2 Takımı'nda yardımcı antrenörlük yapan Akman, daha sonra Kayseri Erciyesspor'da Bülent Korkmaz'ın yardımcı antrenörü olarak görev yaptı. Akman, Karşıyaka ve Sarıyer kulüplerinde de teknik direktörlük görevini üstlendi.

Jan Olde Riekerink ile yardımcıları Ayhan Akman, Orhan Atik ve Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde toplantı yaparak yeni sezon planlaması için görüş alışverişinde bulundu.

2001-12 yılları arasında Galatasaray forması giyen Ayhan Akman, sarı kırmızılı takımda 237 lig, 37 Türkiye Kupası ve 52 Avrupa kupası maçına çıktı. 4 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 de TFF Süper Kupa zaferi yaşadı.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI