radyobir
radyobir

Salman'ın Fransa seyahatine insan hakları örgütlerinden tepki

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Fransa ziyareti insan hakları örgütlerinin tepkisini çekti.

29 Temmuz 2022 08:24 | Kategori: Avrupa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün akşam Prens Muhammed ile bir akşam yemeği yedi.

Prens Muhammed, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’nda öldürülmesine onay vermekle suçlanıyor.

Muhammed ise suçlamaları reddediyor.

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Nişanlımın celladının Elysée’de büyük bir törenle karşılanması nedeniyle öfkeliyim. Bu utanç verici” dedi.

Prens Muhammed’in Paris dışında, Cemal Kaşıkçı’nın kuzeni Emad Kaşıkçı tarafından 2011 yılında inşa edilen 14. Louis Şatosu’nda kaldı.
Pens Muhammed 2015’te bu şatoyu satın almıştı.

Muhammed’in dün akşam Macron ile yemeğinden birkaç saat önce üç insan hakları örgütü, Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Muhammed hakkında suç duyurusunda bulundu.

Örgütler, Veliaht Prens Muhammed’in devlet başkanı olmaması nedeniyle dokunulmazlığı olmadığını ve Fransa’nın onu yargılayabilecek az sayıda ülkeden biri olduğunu savundu.

Görüşme öncesinde Fransız Cumhurbaşkanlığı’ndan bir kaynak, insan hakları konusuna "genel bir şekilde değineceklerini” fakat Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı sorunları çözmenin daha önemli olduğunu söyledi.

Macron bir süredir Suudi Arabistan’dan petrol üretimini artırmasını talep ediyordu.

Rusya’nın da parçası olduğu OPEC+ grubu önümüzdeki hafta buluşarak atılabilecek adımları görüşecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI