radyobir
radyobir

Seçimlere göre Netanyahu'nun geleceği belirsiz

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun iktidarda kalma olasılığı genel seçimin kısmi sonuçlarına göre belirsiz görünüyor.

24 Mart 2021 10:06 | Kategori: Dünya

İsrail'de son iki yılda yapılan dördüncü genel seçimdeki oyların şu ana kadar yaklaşık %88'i sayıldı. Henüz tamamlanmamış sayıma göre sağcı Likud Partisi'nin lideri Netanyahu'nun iktidarını bir dönem daha sürdürebilmek için, Yahudi köktenciler, aşırı milliyetçiler ve Arap partileriyle ayakta durması zor bir koalisyon kurması gerekecek.

Geri kalan oyların sayımında şaşırtıcı bir sonuç ortaya çıkmaması halinde oyların dağılımı ülkenin tekrar seçimlere gitme ihtimalinin yükseldiğine işaret etti.

Salı günü yapılan seçimler, 71 yaşındaki Netahyahu ve merkez soldaki rakiplerinin 120 koltuklu parlamentoda çoğunluğu sağlayamadıkları önceki üç seçime benzer bir tablo ortaya koydu.

Mevcut manzaraya göre, parlamentoda en büyük parti olan Likud'un koltuk sayısı 36'dan 30'a indi. 57 yaşındaki Yair Lapid'in liderlik ettiği muhalefetteki merkez Yesh Atid partisi ise 17 koltukla parlamentodaki ikinci büyük parti olacak.

Lapid, 2009'dan beri iktidarda olan Netanyahu'yu saf dışı edebilmek için Netanyahu karşı blok oluşturmaya yetecek sayıda partinin parlamentoya girmesini umuyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI