radyobir
radyobir

Senato'da çoğunluk Demokratların

Gözlerin çevrili olduğu Nevada ve Georgia eyaletlerinden Nevada'da kazanan Demokrat senatör adayı oldu. Böylece 100 koltuklu Senato'da Demokratlar 50 koltuğu garantiledi. Yasalara göre eşitlik halinde, ABD Başkan Yardımcısı +1 oy ile hangi partiden ise o parti lehine oy kullanıyor.

13 Kasım 2022 09:38 | Kategori: ABD

ABD'de yapılan ara seçimlerde Kongre'nin iki kanadından biri olan Senota'da çoğunluk netleşti.

Gözlerin çevrili olduğu Nevada ve Georgia eyaletlerinden Nevada'da kazanan Demokrat senatör adayı oldu. Böylece 100 sandalyeli Senato'da Demokratlar 50 sandalyeyi garantilemiş oldu.

Nevada eyaletinde yapılan ara seçimde Demokrat senatör adayı kazandı. Şu anda Demokratlar 50, Cumhuriyetçiler ise 49 koltuğa sahip durumda.

Georgia eyaletinde 6 Aralık'ta yapılacak seçimde Cumhuriyetçi adayına kazanmasına mümkün gözüyle bakılmıyor. Seçimi kazanması durumunda bile Senato'du durum 50-50 olacak.

Yasalara göre eşitlik durumuda, Başkan Yardımcısı +1 oy ile hangi partiden ise o parti lehine oy kullanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI