radyobir
radyobir

Son bilet Tofaş'ın

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 30. hafta maçında Tofaş, deplasmanda Pınar Karşıyaka'ı normal süresi 64-64, 1. uzatma devresi 72-72 biten maçta, 2. uzatmanın bitimine 4 saniye kala Sammy Mejia'nın bulduğu basketle 88-82 kazandı ve adını Playoff'a yazdırdı.

14 Mayıs 2017 08:57 | Kategori:

Karşılaşmaya Kaya Peker ve Chris Copeland ile etkili başlayan Tofaş, fark çift hanelere çıkartmayı başardı ve ilk çeyreği 28-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte ise Pınar Karşıyaka oyunda kontrolü sağlamaya başladı. Yeşik Kırmızılılar, 11-0'lık bir seriyle skorda dengeyi sağlasa da öne geçmeyi başaramadı. Pınar Karşıyaka'nın çeyrek içinde hatalarını değerlendiren Tofaş, devre arasına 39-36 üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Copeland'ın önderliğinde Playoff için avantajı yeniden ele geçirmeyi başaran Bursa ekibi, son çeyreğe 55-47 önde girdi.  Son çeyrekte Mike Green ile etkili olan Pınar Karşıyaka, skoru istemeyerek eşitledi ve maç uzatmaya gitti.

1. uzatma devresinde iki takım da eşitliği bozamadı ve maç 72-72'lik skorla uzatmaya gitti. Heyecanın dorukta olduğu 2. uzatma devresinin bitimine 4 saniye kala, Sammy Mejia'nın bulduğu basketle Tofaş karşılaşmayı 88-82 kazandı.

Tofaş'ta Sammy Mejia 23 sayı, 7 ribaund ve 3 asistle maçın yıldızı olurken, Kaya Peker 21 sayı ve 9 ribaundla Tofaş'ın Playoff'a kalmasında etkili oldu. Pınar Karşıyaka'da Mike Green 22 sayı ve 4 asistle maçı tamamladı. Tofaş, Spor Toto BSL' Playoff'ta Fenerbahçe ile karşılaşacak. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI