radyobir
radyobir

Songül Öden Tunus'ta

Songül Öden, Avrupa Birliği'nin 16-18 Kasım tarihleri arasında düzenlediği "Avrupa Akdeniz Kültürel Ortaklık" konferansı için Tunus'a davet edildi.

19 Kasım 2018 20:36 | Kategori: Magazin

Arap Dünyası'nda canlandırdığı güçlü kadın karakterlerle çok sevilen Songül Öden, davet edildiği konferansta konuşma yaptı. Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden gelen ; akademik, politik, medya, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu konferansta Öden, aynı coğrafya üzerinde yaşayan kadınların ortak noktaları olduğuna dikkat çekti.

"Gümüş" ve "Umutsuz Ev Kadınları" dizilerinde canlandırdığı güçlü, eğitimli, kendi ayakları üzerinde durabilen karakterle, Arap Dünyasındaki kadınlara ilham ve örnek olan  Öden, sanatın evrensel dilinin bu bağlamda önem taşıdığının altını çizdi. Öden "Din, ahlak ve adetler arasında kalmış kadınların ortak noktası çoktur.

Türk şair Nazım Hikmet’in de şiirlerinde kenara itilmiş kadınların hikayesini görebiliriz veya başka bir oyun yazarı Akdenizli Dario Fo’nun da Akdenizli kadını nasıl da güzel anlatmıştır. Aynı lisanı konuşmasak bile hikayeler aynı ve bu sanatın gücü. Sanat, mesafeleri kısaltıyor ve universal bir kültür yaratıyor." dedi.

Tunus'ta, Avrupa ve Akdeniz kültürel ortaklığının ekonomi ve politik düzeyde  pekiştirilmesi adına düzenlenen konferansta Songül Öden'e katılımcılar ve yabancı basın yoğun ilgi gösterdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI