radyobir
radyobir

Spirou'ya Kartal pençesi: 68 - 66

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Beşiktaş Sompo Japan, sahasında ağırladığı Proximus Spirou Charleoi'yı 68-66 yenerek 8. maçında 7. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

08 Aralık 2016 07:17 | Güncelleme :08 Aralık 2016 08:21 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya konuk ekip iyi başlasa da, Earl Clark'ın önderliğinde siyah beyazlılar 11-2'lik bir seriyle öne geçti. İlk çeyreğin sonlarında üstünlük el değiştirdi. İkinci çeyreğe 15-14 Spirou'nun üstünlüğüyle başlayan ikinci çeyrek, üç sayılık basketlerle başladı. 8-0'lık bir seri yakalayan Belçika temsilcisi, oyuna ağrılığını koymaya başladı. Beşiktaş Sompo Japan, boyalı alanda İlkan Karaman'la etkili olmaya çalışsa da, savunmada etki gösterememesinden dolayı devre arasına 40-35 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte ibre, temsilcimize dönmeye başladı. Hücumda doğru şutları bulan siyah beyazlılar, 14-2'lik bir seriyle öne geçip farkı çift hanelere çıkardı. Proximus Spirou, bir ara farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Buna karşılık faul atışlarıyla rakibini yanına yaklaştırmayan Beşiktaş Sompo Japan, son çeyreğe 59-48 önde girdi.

Son çeyrekte Fusek'in oyuna girmesiyle boyalı alanda hakimiyet kuran konuk ekip, farkı 2 sayıya kadar düşürdü. Ancak üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, salondan 68-66 galip ayrıldı. 

Beşiktaş Sompo Japan'de maçın en skorer ismi olan Earl Clark, 19 sayı ve 9 ribaundla mücadele etti. Michael Roll 12 sayıyla oynarken, Vladimir Stimac, 11 sayı ve 18 ribaundla double double yaptı. 3 maç aradan sonra mağlup olan Proximus Spirou Charleoi'da Sheperd 15 sayıyla maçı tamamladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI