radyobir
radyobir

Sri Lanka'da Başbakan Wickremesinghe, devlet başkanı oldu

Ekonomik ve siyasi krizlerle çalkalanan Sri Lanka'da protestocuların hedefindeki Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın istifa etmesinin ardından geçici devlet başkanı olarak atanan Başbakan Ranil Wickremesinghe, parlamentoda yemin etti.

16 Temmuz 2022 08:01 | Kategori: Asya Pasifik

Parlamentodan yapılan açıklamada, milletvekillerinin yarından itibaren Rajapaksa'nın halefi ve ülkenin yeni liderini belirlemek için çalışmalar yürüteceği ve 20 Temmuz'da adayların oylamaya sunulacağı belirtildi.

Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardene, tüm partilerin geçiş sürecini desteklemesini ve seçimin "demokratik çerçevede herhangi bir engelle karşılaşmadan" yapılmasını istedi.

Abeywardene, bütün siyasi partileri, "ulusun yeniden inşası sürecine katılmaya" davet ederken, kişisel siyasi emellerden vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun yanı sıra Abeywardene, parlamentoyu güçlendirmek ve devlet başkanının yetkilerini kısıtlamak için gerekli yasal adımları atacaklarını dile getirdi.
Başbakan Wickremesinghe ise sürecin ardından geçici devlet başkanı oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI