radyobir
radyobir

Süreyya Operası'nda yani yılın ilk konseri

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Yeni Yıl Konseri ile 4 Ocak 2022'de Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverler ile buluştu.

05 Ocak 2022 04:31 | Kategori: Opera ve Bale

Hem yeni yılın kutlandığı  hem de 2022’nin ilk konseri olması özelliğiyle; zengin bir program sunuldu.

Konser programında besteciler; Wolfgang Amadeus Mozart, Gioacchino Rossini, Johann Strauss, Jules Massenet, Vittorio Monti, Rodolfo Falvo, Pablo de Sarasate, Edouard Destenay, Franz Danzi, İlyas Mirzayev ve Astor Piazzolla’dan eserler seslendirildi. 

Konserde;  Yarasa (Die Fledermaus) opereti, Thaïs, Don Giovanni, Sevil Berberi (Il barbiere di Siviglia) operalarından aryalar da yer aldı.



Konserde Soprano Esra Abacıoğlu Akcan, Tenor Ahmet Baykara ve Bas Suat Arıkan, Olena Şenol’un piyanosu eşliğinde sahnedeydiler. 

Keman sanatçısı Oleksandr Samoylenko, klarnet sanatçısı  Ecesu Sertesen, piyanist Tutu Aydınoğlu ve trompet sanatçısı Ömer Dağaşan da solist olarak seslendirdikleri  parçalar ile sanatseverlerden yoğun alkış aldılar.

Yeni Yıl Konseri, 8 Ocak 2022 akşamı Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Sahnesi’nde tekrar seyirci ile buluşacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI