radyobir
radyobir

Taksim polis kaynıyor!..

Gezi olaylarının birinci yılında İstanbul'a 11 ilden takviye polis ekipleri geldi. Saat 10.50 olduğunda polis Gezi Parkı'nı kapattı. Parka çiçek koymak isteyene de çocuklarıyla gelen ailelere de izin verilmedi. Bu arada Taksim'de sivil giyimli polisler dikkat çekti. Polislerin sırt çantaları ve copları sosyal medyada da en çok paylaşılan fotoğraflardan oldu. Çantaların içinde gaz maskesi ve yağmurluk olduğu öğrenildi.

31 Mayıs 2014 09:58 | Güncelleme :31 Mayıs 2014 12:53 | Kategori:

Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde polis, saat 09.30'dan itibaren Taksim'e otobüslerle geldi. Meydanda itfaiye ve belediye araçları da hazır bekletiliyor. Metro Osmanbey'e kadar çalışıyor. Taksim metro istasyonu kapalı...
Taksim meydanında 3 dozer ve kamyonlar göstericiler tarafından kurulacak barikatlara karşı hazır bekletiliyor.

GEZİ PARKI KAPATILDI

Polis, Gezi Parkı'nı saat 10.50 sıralarında vatandaşlara kapattı. Parkın etrafını ve Atatürk Anıtı'nın etrafını kapatan polisler, içeriye girmek isteyen vatandaşları uyararak uzaklaştırıyor. Polis, Taksim, Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Beşiktaş’ta geniş güvenlik önlemleri aldı.
Gezi'nin birinci yılı... Geçen yıl neler yaşandı?

ÇİÇEĞE ÇOCUĞA İZİN YOK

Geçen yıl Gezi eylemleri sırasında 19 gün parkta kalan Taksim'de bir büfenin işletmecisi Mehmet Rıza Camcı (56),  parka çiçek bırakmak istedi ama polisler bırakmadı.
Çocuklarıyla parka gelen aileler de polisler tarafından geri çevrilmedi.


SIRT ÇANTALI VE COPLU SİVİL POLİSLER


Bu arada Taksim'de çok sayıda sivil polis de görev yapıyor. Polislerin siyah sırt çantaları ve copları dikkat çekti.
Polislerin sırt çantalarında gaz maskesi, gaz tüfeği, yağmurluk ve kumanya olduğu öğrenildi.
Twitter'da kullanıcıların paylaştığı karelerden biri bu:

İSTANBUL'A POLİS TAKVİYESİ

Gezi Parkı eyleminin birinci yıldönümü nedeniyle İstanbul'a bir çok ilden uçakla polis getirildi.
Türk Hava Yolları'ndan kiralanan uçaklarla Sinop, Ordu, Samsun, Giresun, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Kastamonu, Elazığ, Bingöl, Mardin'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen polisler, buradan otobüslerle görevlendirildikleri yerlere hareket etti..
Bu arada Atatürk Havalimanı'nda görevli 200 polisin de Gezi Parkı çevresinde görev yapacağı öğrenildi. (İSTANBUL - DHA)

BEŞİKTAŞ'TA GEZİ ÖNLEMLERİ


Beşiktaş'ta da geniş güvenlik önlemler aldı. Dolmabahçe ve civarında TOMA, itfaiye ve iş makineleri de hazır bekletiliyor.

MECİDİYEKÖY'DE POLİS, İTFAİYE VE İŞ MAKİNELERİ BEKLİYOR

Mecidiyeköy meydanında bulunan E-5 köprü altında çok sayıda polis ekibi ile birlikte bir TOMA aracı nöbet tuttu. Büyükşehir belediyesine ait iş makineleri ile kamyonların köprü altında beklediği gözlendi. Önlemler çerçevesinde ayrıca 2 itfaiye aracıda gün boyu köprü altında nöbet tutuyor.

KISIKLI'DA TOMALI ÖNLEM

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan bugün Sultangazi Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışına katılacak.
Başbakan Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki evinin çevresinde alınan rutin güvenlik önlemlerinin yanında Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği Bahçesinde yer alan TOMA dikkat çekti. Büro Amirliği, Başbakan Erdoğan'ın evine 100 metre mesafede bulunuyor.
 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI