radyobir
radyobir

Tasarım dünyasının dahileri İstanbul'da buluşuyor

Tasarım dünyasının Türkiye'deki en büyük etkinliği olan Design İstanbul, bu yıl iki önemli ismi daha ağırlamaya hazırlanıyor.Tasarım çevreleri tarafından "Rock Yıldızı" olarak anılan Stefan Sagmeister, 2013 yılından sonra ikinci kez Türkiye'ye gelirken, Fransızların dahi çocuğu Ito Morabito da 13 Nisan'da İstanbul'da olacak. Tasarım endüstrisinin ikonlaşan isimleri ile Türkiye'nin tasarımda en prestijli markalarını buluşturan Design İstanbul, 5. Yaratıcı Endüstriler ve Tasarım Tedarikçileri Fuarı ve Konferansları, TG Expo tarafından 13-15 Nisan 2017 tarihinde Hilton İstanbul Convention & Exhibiton Center'da gerçekleştirilecek.

27 Aralık 2016 11:11 | Kategori: Yaşam

Design İstanbul etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye gelecek olan Stefan Sagmeister, kendi mutluluğunu ve mutluluğa bakışını çalışmalarıyla sorgulayan çok yönlü bir sanatçı. Grafik tasarımcısı kimliğinin yanında, insanların uzak durduğu konulardaki çarpıcı tespitleri ve imajlarıyla marjinal bir yaklaşım sergileyen Sagmeister, 4 yıl önce"tasarımı ve mutluluğu” sorguladığı konferansıyla büyük ilgi çekmişti. Yeniden "mutluluk mesajı” vermek için İstanbul’a gelecek olan Stefan Sagmeister, birçok başarılı tasarımının yanında Lou Reed, The Rolling Stones, David Byrne, Aerosmith, OK Go, Pat Metheny gibi isimler için de albüm kapaklarını da tasarlayarak büyük hayranlık uyandırmayı başardı.

Design İstanbul’un bir başka ikonlaşmış konuğu ise Ito Morabito olacak. Swatch için tasarladığı ora-ito ile tanınan, Heineken ve Davidoff için yaptığı tasarımlarla da ikonlaşan Fransız tasarımcı, bir çok kez Red Dot ve IF gibi prestijli ödüllere layık görülmüş. Tasarımlarında, teknolojik ve mimari öğeleri bir araya getiren Morabito, bu tekniğine "simple” (basit) ve "complex” (karmaşık) kelimelerinden türettiği bir kelime olan Simplexity adını vermiş. Design İstanbul’un en ses getiren konuklarından biri olacak olan Morabito, vereceği konferansta tasarım dünyasında en yeni trendleri kendi bakış açısıyla yorumlayacak.

Tasarım Dünyasının Kalbi İstanbul’da Atacak

Tasarımı, fonksiyonel bir şekilde üretilebilir, hayatın her alanına nüfuz edebilir şekilde kullanan markaların yer alacağı Design İstanbul, tasarımcı düşünce kavramının farkındalığını arttıracak konferanslar ayağında tasarım ile markalarına değer katan yaratıcı endüstri temsilcilerini de buluşturacak. Aynı zamanda iletişim ağı platformu ile de katılımcılar ve alıcılar için verimli bir görüşme alanı yaratacak. Rusya’dan da 50 mimarın katılacağı ve Rusya Mimarlar Odası Başkanı’nın da bir konferans vereceği Design İstanbul’da ayrıca Bora Aksu, Derin Sarıyer, Gökhan Avcıoğlu, Hakan Gürsu, Sedat Öztürk, Sinem Altan ve Begüm Tüzemen gibi tasarım dünyasına yön veren önemli isimler de yer alacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI