radyobir
radyobir

Tek suçu Obama'yla aynı asansöre binmek!..

ABD Başkanı Barack Obama, Ebola virüsünün tehlikesine dikkat çekmek için birkaç hafta önce ABD Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ni ziyaret etti.

03 Kasım 2014 14:50 | Kategori: Dünya

ABD Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 47 yaşındaki Kenneth Tate, ziyaret esnasında ABD Başkanı Obama'ya asansörde ve limuzinine binerken eşlik etti.
Amerikan New York Times gazetesinde yer alan habere göre, daha önce inşaat işçisi ve gardiyan olarak hayatını kazanan Kenneth Tate, yılda 42 bin dolar ücret karşılığında ABD Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde özel güvenlik görevlisi olarak iş bulmuştu.
Kendisi de siyahi olan Kenneth Tate'in kariyerindeki en üst nokta, ABD Başkanı Barack Obama'yla aynı asansöre binmek ve ziyaret sırasında ABD'nin bir numarasına eşlik etmekti.
47 yaşındaki Kenneth Tate, ABD'nin ilk siyahi Başkanı'na gururla eşlik etmişti. Obama karşılama esnasında hal ve hatırını dahi sormuştu.
Ancak Obama, ABD Bulaşıcı Hastalık ve Önleme Merkezi'nden ayrılıp, limuzinine binerken Kenneth Tate, hayatının bu en önemli anını cep telefonunda çekeceği bir fotoğrafla ölümsüzleştirmek istedi.
Özel güvenlik görevlisi Kenneth Tate, Obama'nın korumaları tarafından sert bir şekilde uyarıldı ve bağlı çalıştığı güvenlik şirketine şikayet edildi.
Tate, Obama'yle birlikte çektiği fotoğrafı aynı gün cep telefonundan silmekle kalmadı, kısa bir süre sonra işini de kaybetti.
İddiaya göre, Kenneth Tate, Obama ile aynı asansöre bindiği sırada silahlıydı ve bu Obama'yı korumakla görevli olan gizli servise bildirilmemişti.
ABD basını Kenneth Tate'in hayatını didik didik araştırmaya başladı. Tate'in daha önce soygun ve uygunsuz davranışlardan bulunmakla suçlandığı ancak hiçbir zaman mahkum olmadığı ortaya çıktı.
Eski bir suçlunun, silahlı ABD Başkanı Barack Obama'yle aynı asansöre binmesi gizli servisin büyük bir zaafı olarak gösterilmeye başlandı.
Ancak bu olaydan en büyük zararı, tek suçu Obama'ya eşlik etmekle görevlendirilen 47 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Kenneth Tate çekti. Tate işten atan şirket, bir neden de bildirmedi.
Üstelik Tate'in, ABD Bulaşıcı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde çalışan 27 yaşındaki oğluda işten atıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI