radyobir
radyobir

Tonlarca makarnaya el kondu!..

Mersin Limanı'nda ünlü bir firmaya ait 162 konteynır makarnaya el konuldu. Gaziantepli ünlü bir makarna firmasına ait olduğu öğrenilen makarnalara 'kaçakçılık suçu' kapsamında el konulduğu öğrenildi. Şirkete yakın bir kaynak ise, rakip bir firmanın kendilerini ihbar ettiğini söyleyerek, 'kaçakçılık olayı söz konusu değil' dedi.

10 Nisan 2017 17:08 | Kategori:

Bir ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Mersin Limanı'nda operasyon düzenledi. Operasyonda, 'kaçakçılık suçu' iddiasıyla 162 konteynır makarnaya el konuldu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından el konulan makarnalar incelenmek üzere bekletildiği her bir konteynırın içerisinde yaklaşık 22 ton makarna bulunduğu öğrenildi.

Firmanın ihraç etmek istediği ürünlerde Dahilde İşleme Rejimi'ne aykırılıklar tespit edildi.

Yapılan tespitlere göre ihracata konu ürünlerin Afrika'ya gönderilmek üzere hazırlandığı anlaşıldı.

'KAÇAKÇILIK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Şirkete yakın bir kaynak ise "Burada herhangi bir kaçakçılık olayı söz konusu değil. Olay henüz soruşturma aşamasında. Rakip bir firmanın ihbarı sonrası başlatılan bir işlem. Biz de gerekli 'onay' yazılarını aldık ve savcılığa sunacağız. Konteynırın içindeki mal da beyan edildiği gibi makarnadır; başka herhangi birşey değil" dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI