radyobir
radyobir

Toplantıda sakız çiğneyen Obama Çinlileri kızdırdı

İngiltere'de yayın yapan The Daily Mail tarafından geçilen haberde, APEC Liderler Zirvesi için Pekin'de bulunan ABD Başkanı Barack Obama'nın zirve kapsamında düzenlenen bazı kutlama etkinliklerinin gerçekleştirildiği Pekin Ulusal Su Sporları Merkezi'ne gittiği esnada kaldığı konuttan binanın kapısına kadar nikotin sakızı çiğnediği belirtildi.

12 Kasım 2014 10:01 | Güncelleme :12 Kasım 2014 12:27 | Kategori: Dünya

Obama’nın bu davranışı Çinli internet kullanıcılarının tepkisine sebep oldu. ABD Başkanı’nı şımarık bir rap müzik şarkıcısı gibi davranmakla eleştiren Çinliler, sosyal siteler üzerinden paylaştıkları mesajlarında Obama’ya tepki gösterdiler.
Obama’ya tepki gösterenlerin başında gelen Tsinghua Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hong Ying’in Twitter’in bir benzeri olan Sina Weibo isimli sitedeki sayfasında yayımladığı ‘‘Çin olarak APEC Zirvesi’nin başarılı ve parlak bir organizasyon olması için gereken her şeyi fazlası ile yerine getirdik. Ancak sonuçta arabasından ağzında sakızla işsiz güçsüz bir adam edası ile inen Obama’yı gördük’’ şeklindeki mesajı ise Usa Today’in konuyla ilgili olarak geçtiği haberde yer aldı.
Çinlilerin Obama’ya gösterdiği tepki ABD’li Twitter kullanıcılarından da destek gördü. Bir ABD vatandaşı kendi Twitter sayfasında kaleme aldığı mesajında, ‘‘Çinliler Obama’yı anında şımarık bir rap müzik şarkıcısı gibi davranmakla eleştirdi. Bu zaten bilinen bir şeydi. Bir kez daha utandım’’ şeklinde ifadeler kullandı.
Bilindiği üzere Obama, Nelson Mandela’nın cenaze töreninde ve müttefik kuvvetlerin 2. Dünya Savaşı’nda Normandiya’ya çıkışının 70. yıldönümü töreninde de sakız çiğnediği için eleştirilmişti. Basın tarafından konuyla ilgili olarak geçilen haberlerde Obama’nın sigarayı bırakmaya çalıştığı ve bu sebeple sık sık nikotin sakızı çiğnediği ifade ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI