radyobir
radyobir

TRT'den yasak şarkı açıklaması!..

TRT, yönetiminin 2016 yılında yasakladığı şarkıların ortaya çıkmasından sonra bir açıklama yaptı. Açıklamada 'haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığı' iddia edilirken, eserlerin yasal gerekçelerle yayınlanmadığı ifade edildi. TRT'nin sosyal medya hesaplarında da şarkıları yasaklı listede olan sanatçıların eserleri paylaşıldı.

01 Mart 2018 05:26 | Kategori: Medya

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in sorusuyla TRT yönetiminin 142 Türkçe, 66 Kürtçe şarkıyı yasakladığı ortaya çıktı. Söz konusu listede Nazan Öncel, Nükhet Duru, Onur Akın, Sıla, Bengü, Berkay, Demet Akalın, Hüsnü Arıkan gibi Türkiye'nin en popüler isimleri yer alıyor.
TRT'nin 'Haberler tam olarak gerçeği yansıtmıyor' ifadesini içeren açıklamasında eserlerin yasal gerekçelerle yayınlanmadığı bildirildi. 

Şarkıcıların yasaklı olmadığını belirten TRT'nin açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan 'TRT'nin yasakladığı şarkılar' haberleri gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır.

Sigara ve alkol tüketimini özendirecek, çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek ve terör propagandası barındıran tüm içerinlerin denetlenip ve yayınlanmaması sadece TRT'nin değil tüm yayıncı kuruluşların uymakla yükümlü olduğu yasal bir zorunluluktur.

TRT'de 2016 yılında konusunun uzmanları tarafından denetlenen 32.848 program içerisinden sadece 2 TV programı, 30 TV reklam spotu, 8 radyo reklam spotu ve 208 müzik eseri yasal gerekçelerle yayınlanmamıştır.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun günümüzde bir sanatçıyı yasaklaması söz konusu değildir ve ismi geçen sanatçıların eserleri TRT'nin değişik mecralarında halen yayınlanmaktadır."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI