radyobir
radyobir

Trump: "Putin ve İran sorumlu!.."

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye ordusunun Duma'da kimyasal saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin olarak yaptığı bir Twitter açıklamasında, 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekledikleri için, kimyasal saldırıdan Rusya lideri Vladimir Putin ve İran'ın da sorumlu olduğunu' söyledi. Trump, Esad için de 'hayvan' ifadesini kullandı.

08 Nisan 2018 18:09 | Kategori: Dünya

Trump, Suriye ordusunun, Doğu Guta’da silahlı grupların elinde kalan son yer olan Duma’da kimyasal saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Suriye’de akılsızca düzenlenen kimyasal saldırıda kadın ve çocuklar da dahil pek çok ölü var. Bu acımasız eylemin gerçekleştirildiği bölge, Suriye ordusu tarafından kuşatıldı, o nedenler dışarıdan kimse buraya ulaşamıyor.

Devlet Başkanı (Vladimir) Putin, Rusya ve İran, Hayvan (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ı desteklemekten sorumlular. Ödenecek büyük bir bedel var. Bu bölgeyi derhal tıbbi yardım ve doğrulama için açın. Nedensiz bir insani felaket daha. mide bulandırıcı!”

​Öte yandan selefi Barack Obama'yı da bir kez daha eleştiren Trump "Obama çizdiği kırmızı çizgiyi uygulasaydı, Suriye felaketi uzun zaman önce sona ermiş olurdu! Hayvan Esad da tarihe karışmış olurdu" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI