radyobir
radyobir

Türkiye'ye girdiğine dair iz yok!..

Reuters haber ajansına konuşan Türk güvenlik yetkilileri, İngiltere'nin Manchester kentinde 22 kişiyi öldüren intihar saldırganı Selman Abadi hakkında Türkiye ile daha önce herhangi bir istihbarat paylaşımı yapılmadığını, bu nedenle saldırganın İstanbul'dan Avrupa'ya seyahat etmesinin engellenmediğini aktardı. Konu hakkında konuşan yetkililer ise 'Biz İngiliz yetkililere bilgi vermedik sorular yönelttik. Çünkü saldırganın İstanbul'a giriş çıkış yaptığına dair iz yok' dediler.

25 Mayıs 2017 20:45 | Kategori: Terör

Türk yetkililer, saldırganın seyahatleri sırasında Suriye'ye girdiğine yönelik bir kayıt bulunmadığını açıkladı. 

Öte yandan Türk yetkililer, "Biz bilgi vermedik, sorular yönelttik. Çünkü İstanbul'a giriş çıkış yaptığına ve Türkiye'den bir hava yolu şirketini kullandığına dair hiçbir iz yok" dediler. 
Aynı kaynaklar, Abadi'nin KLM havayollarıyla Düsseldorf'tan İngiltere'ye uçmuş olabileceğine dikkat çektiler.

İNGİLTERE'YE TÜRKİYE'DEN GİTTİ İDDİASI...

İngiliz Financial Times gazetesi, Manchester’daki terör saldırısında 22 kişinin ölümüne yol açan saldırganın İngiltere’ye Türkiye’den geldiğini iddia etti. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times’ın Alman istihbarat birimlerine dayandırdığı habere göre, 22 yaşındaki terörist Salman Abedi, bombalı saldırıdan dört gün önce Türkiye’den İngiltere’ye uçtu.

Alman istihbarat yetkilisi, Libya kökenli olan ve Manchester’da doğan Abadi’nin, İstanbul’dan Almanya’daki Düsseldorf Uluslararası Havalimanı’na aktarma yaparak İngiltere'ye ulaştığını iddia etti. Gazete, bir Türk yetkilinin, Türk hükümetinin Abadi hakkında dün sabah İngiliz yetkililere bir dosya sunduğunu öne sürdü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI