radyobir
radyobir

Uçak yolcularına maske zorunluluğu

ABD'deki en büyük havayolu şirketlerinden ikisi, Delta ve American Airlines, Amerika içindeki uçuşlarda yolcuların ağız ve burunlarını örtecek maske türü koruyucular takmasını zorunlu hale getireceklerini açıkladı.

01 Mayıs 2020 11:04 | Kategori: Dünya

ABD’deki en büyük havayolu şirketlerinden ikisi, Delta ve American Airlines, Amerika içindeki uçuşlarda yolcuların ağız ve burunlarını örtecek maske türü koruyucular takmasını zorunlu hale getireceklerini açıkladı.

Delta’nın bu yeni uygulamaya 4 Mayıs’ta, American Airlines’ın da 11 Mayıs’ta başlayacağı bildirildi.

Daha küçük bir havayolu şirketi olan Frontier Airlines da 8 Mayıs’tan itibaren uçuşlarında aynı zorunluluğu getireceğini belirtti. Bir başka havayolu şirketi Jetblue da daha önce aynı adımı atmıştı.

Uygulamadan maske kullanma zorluğu olanlar ve küçük çocuklar muaf tutulacak.

United Airlines gibi diğer havayolu şirketleri yolcularına maske sağlıyor ancak kullanımını zorunlu tutmuyor. ABD’deki birçok havayolu şirketi, pilotlar ve uçuş görevlilerinden seferler sırasında yüz maskesi takmalarını istiyor. Federal Havacılık Dairesi ise tüm şirketlere maske zorunluluğu getirecek bir adım henüz atmış değil.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI