radyobir
radyobir

Venezuela sular altında

Venezuela'da son günlerde yaşanan yoğun yağışlar sonucu oluşan sellerde en az 20 kişi yaşamını yitirdi. 50 bini aşkın afetzedenin olduğu ülkede, 5 eyalette 90 günlük olağanüstü hal ilan edildi.

29 Ağustos 2021 10:06 | Kategori: Latin Amerika

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, canlı yayında Apure, Bolivar, Yaracuy, Zulia ve Merida eyaletlerinde olağanüstü hal ilan eden kararnameye imza attı. Maduro, selden etkilenen eyaletler için lojistik ve mali yardım sözü verdi.

Yağışların en etkili olduğu bölge metrekare başına 13 santimetreyle ülkenin kuzeydoğusundaki Merida eyaleti oldu. Bölgede elektrik, su, telefon gibi hizmetler devre dışı kaldı, kara yolu trafiğe kapandı. Bölgeye hava yolu ile acil olarak gıda, ilaç ve yatak gibi malzemeler ulaştırılmaya çalışılıyor.


Afette en az 800 evin kısmen ya da tamamen yıkıldığı, çok sayıda tarım arazisinin ve mahsulün zarar gördüğü bildiriliyor. Yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI