radyobir
radyobir

Verda Erman anılıyor...

Dünyaca ünlü piyanist, devlet Sanatçısı Verda Erman, doğum gününde Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda anılacak.

14 Aralık 2017 10:27 | Kategori: Kültür & Sanat

21 Temmuz 2014 tarihinde aramızdan ayrılan piyanist, devlet Sanatçısı Verda Erman, doğum gününde Kadıköy’de anılacak. 18 Aralık Pazartesi günü Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda yapılacak anma konseri saat 20.00’de başlayacak. Verda Erman’ın dostları ve öğrencilerinin katılacağı anmada dostları Ayla Erduran, Hüseyin Sermet, Gülsin Onay, öğrencileri İbrahim Yazıcı ve Güray Başol sahne alacak.
Mesleklerinin ustası isimlerin Verda Erman için eserlerini icra edecekleri gecenin programı şöyle:
Güray Başol (piyano) , İbrahim Yazıcı (piyano), Ayla Erduran (keman), Hüseyin Sermet (piyano) Gülsin Onay (piyano)
Program
MOZART Fantasia, Re minor
(Güray Başol)
CHOPIN Mazurka No. 1, Op. 6 Fa minör
Mazurka No. 4, Op. 17 La minor
Mazurka No. 3, Op. 63 Do minor
(İbrahim Yazıcı)
FRANCK Keman Piyano Sonatı
Recitativo-Fantasia: Ben moderato
(Ayla Erduran-Güray Başol)
SCHUMANN "Papillons” (Kelebekler) Op. 2
(Hüseyin Sermet)
FRANCK "Prélude, Choral et Fugue”
Prélude. Moderato
Choral. Poco più lento-Poco allegro
Fugue. Tempo
I18 Kasım'da satışa çıkan olan biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve https://kkm.kadikoy.bel.tr/anasayfa.aspx adresinden temin edilebilir.

VERDA ERMAN KİMDİR?

1944 yılında İstanbul’da doğdu. Müzik öğrenimine İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda başladı. Rana Erksan ve Ferdi Statzer’in öğrencisi oldu. Kısa zamanda üstün yeteneğini belli etti ve üstün yetenekli çocuklar için çıkartılmış olan 6660 sayılı yasa gereğince 1957 yılında Paris’e gönderildi. Paris Konservatuvarı’nda piyano öğrenimini sürdürdü ve Lucette Descaves’in öğrencisi oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Kariyerini geliştirmek amacıyla ayrıca ünlü piyanist ve pedagog Lazare- Levy ile çalıştı. Noel Gallon’dan armoni ve kontrpuan dersleri aldı. Paris’te bulunduğu süre içinde başarılı konserler verdi. Yurda döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok piyano konçertosunu seslendirdi, bazılarının Türkiye’de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.

1963 Kasım ayında Marguerite Long- Jacques Thibaud Uluslararası Piyano Konkuru’nda Paris kenti ödülünü kazandı.1965’de Kanada Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik kazandı. 1971’den sonra, dünyanın önemli müzik merkezlerine konuk sanatçı olarak davet edildi. 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın solist sanatçısı olan Erman, orkestranın Avrupa turnelerine birçok kez katıldı ve verdiği konserler dış basında övgüyle karşılandı.
Verda Erman, 21 Temmuz 2014'te Paris'teki evinde lösemiden 70 yaşında hayata ve

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI