radyobir
radyobir

Vucic: "Batı bizi Kosova'yı tanımaya zorluyor"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Batı ülkelerinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna ile benzerlik konusundaki argümandan mahrum etmek amacıyla Sırbistan'a, Kosova'yı tanıması konusunda baskıyı güçlendireceğini belirtti.

07 Mayıs 2022 07:52 | Kategori: Avrupa

Sırbistan'da halka seslenen Vucic, "Putin, yasal ve siyasi hamlelerini savunurken kolay olmayan bir argüman sundu. Batı, ikisinin aynı şey olmadığı konusunda ne derse desin, biz de bunun aynı şey olmadığını söylüyoruz, Putin onlara, Kosova’da olduğu gibi Kırım’da referandum gerçekleştirildiğini, Donetsk ve Lugansk’ta referandum gerçekleştirildiğini veya gerçekleştireceklerini, gerekirse Herson ve Zaporojye ve başka yerlerde de referandum gerçekleştireceklerini söyleyecek” ifadesini kullandı.
Bu yüzden Sırbistan’ın çok büyük sorunla karşı karşıya olduğunu söyleyen Vucic, "Tüm Batı, Putin’i bu argümandan mahrum etmek ve bunun aynı şey olmadığını söylemek için Sırbistan’dan Kosova’nın bağımsızlığını tanıma yönünde hızla ilerlemesini talep edecek” diye kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI